Menu Sluiten

M.I.N. Mol ontvangt het Vredeslicht in de kerk van Achterbos

Mogelijk wist u nog niet dat ‘Corona’ een Latijns woordje is, dat krans of kring of kordon betekent. Doorheen de abnormale tijden die we beleefden, ging en gaat het werk van Mensen In Nood gewoon verder. In de kerk van Achterbos, waar we maandagochtend het vredeslicht doorgaven, bruist het van leven. Er wordt huisraad en kleding gesorteerd en verdeeld over rekken, kasten en schabben dat het een lieve lust is. Alles mooi soort bij soort. Een onnoemelijk geduldwerk, want wat binnenkomt is niet altijd even appetijtelijk. Bewonderenswaardig hoe netjes al die binnengebrachte spullen hun plaats vinden!

Wat hebben we toch een schat aan mensen die ijverig, zomaar gratuïet, dit toch vervelende werk verrichten! Op een voorgeschreven corona-veilige afstand doen zij al dit werk vrijwillig en met de glimlach. Hierbij aangemoedigd door de blije gezichten van enkelen die spontaan richtlijnen geven zonder zich op te dringen.

Mogen we hier niet spreken van een ideaal werkmidden? Er is geen syndicaat nodig om te bemiddelen, problemen worden op een speelse en vlotte manier opgelost met respect voor ieders mening en manier van werken. Hoe negatief corona ook kan overkomen, in dit kerkgebouw is ‘corona’ een voorbeeld van hoe je in een kring van gelijkgezinden en in een sfeer van vriendschap, ongelooflijke dingen kan verwezenlijken.

Corona blijft zo nog heel lang een kring, een ‘kordon’ van mensen die hun hart tonen voor de minsten en zwaksten in onze samenleving. Zo heeft dat negatief klinkende woord ‘corona’ hier een heel positieve en menslievende betekenis gekregen. In die betekenis mag het nog lang blijven bestaan!

Frans van Deursen, (priester en oprichter – nvdr ).

Ter info: kleding, huishoudgerief, elektro en speelgoed kan worden binnengebracht in de Kerk van Achterbos op maandag en donderdag ts. 9u en 12u of op de eerste woensdagavond van de maand ts. 18u en 20u.

Meer info: 0468 585139 of min.mol@telenet.be

Lees ook: