Contactpersoon

“Waar twee of drie in mijn naam samenkomen, daar ben Ik in hun midden”

De plaatselijke kerngroep stuurt het pastorale leven in onze parochie. Zij zijn een enthousiaste groep die, in deze tijd van schijnbare afbouw, vindplaatsen van geloof blijft zoeken voor jong en oud. Dit gebeurt vaak door out-of-the-box denken en met de nodige durf en creativiteit. Zo hopen wij goede humus te bieden voor mensen van allerlei slag die zoeken, nieuwsgierig zijn, of die veraf zijn en toch willen proeven. Voor de trouwe parochiaan bieden zij verzorgde liturgie en omkadering, en steeds een luisterend oor en openheid voor al wat is en waar groei in zit.

Leden: 

“Gelukkig is de mens die mag wonen in uw huis”

De kerkraad behartigt de materiële zorg voor het kerkgebouw en de liturgie in opdracht van de Vlaamse overheid. Deze taak dient te gebeuren in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur en onder controle van de provinciale overheid.

Voorzitter:

 • Victor Huysmans
  Tenderlo 31, 2490 Balen   |   014 31 30 44

Secretaris:

 • Jef Nuyts
  Belsebaan 9, 2490 Balen   |   014 31 24 50

Penningmeester:

 • Eddy Van Roey
  Korenhoeve 3, 2490 Balen   |   014 31 26 09

Andere leden:

 • Louis Geerts
  Belsebaan 13, 2490 Balen   |   014 31 91 06
 • Wim Van Genechten
  Gasthuisstraat 55, 2490 Balen   |   0496 64 74 79

Vertegenwoordigers van de parochie:

Vieren

In onze parochie kan je elke zondag om 9 u terecht voor een verzorgde en stemmige eucharistieviering. Onze medewerkers zorgen dat u terechtkomt in een sfeervol kerkgebouw, een ruimte waar je God, vrede, rust …kan vinden. Een ruimte waar je ruimte krijgt om te zijn wie je bent, met alles wat je meedraagt.
Wees van harte welkom!

Wij mogen ook rekenen op twee gemandateerde gebedsleiders die, indien er geen eucharistie kan doorgaan, voorgaan in een verzorgde en innige woorddienst.

1. GEZINSMOMENTEN

Een informele catechetische ontmoeting waarbinnen wij ook een gebedsmoment creëren. Deze Gezinsmomenten verlopen heel hartelijk. Je mag zo thuiskomen in onze parochie, mét je verhaal, op een heel laagdrempelige manier, waar je welkom bent als je zoekend bent, op een plek die ‘jouw plek’ mag worden…Het is een interactieve wandeling in de kerk, met intense momenten, met speelse momenten… Achteraf gezellig napraten met een drankje en zelfgebakken cakes door de liefhebbers.
Voor jong en oud, die eens ànders ‘kerk’ willen beleven.

Wanneer? Telkens op zaterdag van 18.30 u.tot 20 u.in de kerk van Rosselaar.
28/11 : “Advent voor beginners – Zalig GezinsMoment”
20/02 : “Veertigdagentijd voor beginners – Zalig GezinsMoment”
27/03 : “Goede Week voor beginners – Zalig Gezinsmoment”

2. KERSTAVONDVIERING

Parochie Rosselaar kent een lange traditie van Kerstavondvieringen. De nadruk ligt op gezinsvriendelijkheid en warme sfeer. Kinderen en jongeren spelen een grote rol. Deze vieringen zijn creatief en visueel sterk ingekleurd. Kortom : een innige gelovige beleving van Kerstavond.

24 december 20 u.

Doopsel

Juliana Wielockx
0472 34 31 02

Geen evenementen gevonden!

Eerste communie

Onze eerste communie-catechese gebeurt in een warme sfeer, telkens in onze parochiekerk. We hebben 3 GezinsMomenten waar we samenkomen. Niet alleen voor de kinderen zijn deze momenten, maar ook voor ouders en familie. Het zijn heel laagdrempelige momenten waarbij we een toch door onze kerk maken, waarbij we in dialoog gaan met kinderen en jongeren en waar we kennis maken met een verrassende manier van kerk-zijn. Het zijn losse, informele maar mooie en intense momenten. Achteraf gezellig napraten, bij cakes en hapjes die mama’s en papa’s , of grootouders(vrijblijvend) maken. Het zijn telkens heel deugddoende en verfrissende momenten, in een familiale en hartelijke sfeer. Deze momenten staan open voor iedereen, en ook de vormelingen doen er aan mee. Zo vormen we een dynamische en veelkleurige groep. In deze samenkomsten zit een : ‘leermoment’, een ‘creatief moment’ en een ‘gebedsmoment’.

Waar? In de kerk van Rosselaar.
Begeleiding? Zus en Ann
Wanneer? Telkens op zaterdag van 18.30 uur tot 20 uur in de kerk van Rosselaar.
Voor wie? Voor kandidaat-communicantjes, kandidaat-vormelingen, hun familie, voor kinderen groot en klein, voor jongeren, voor ouderen…kortom voor iédereen die ànders wil kennismaken met ‘kerk’.

Naast deze GezinsMomenten hebben we ook nog de Kerstavondviering op 24 december, en de viering van de naamopgave. Uiteraard in aanloop naar de communieviering zelf nog enkele repetities.

Inschrijving eerste communie 2021:
woensdag 21 oktober 19 uur – 20 uur in PC Rosselaar.

Geen evenementen gevonden!

Vormsel

Juliana Wielockx
0472 34 31 02

Programma volgt later.

Onze Vormselcatechese is een boeiende tocht van een aantal samenkomsten in kleine groep maar ook in een groter geheel (samen met de parochie of met andere vormelingen).

Hoogtepunt is natuurlijk ons Postelweekend met onze Rosselaarse groep in de Abdij van Postel. Dit weekend gaat door in het voorjaar en je wordt er op een speelse en avontuurlijke manier ‘gevormd’ naar je vormsel toe.

Geen evenementen gevonden!