Menu Sluiten

Catechese

CATECHESE

& VERKONDIGING

Er zijn verschillende manieren om het christelijk geloof te leren kennen en te verdiepen.

De typische momenten voor catechese zijn de initiatiesacramenten: doopsel, eerste communie en vormsel.

Gedoopt worden is de eerste stap op je weg als christen.

Bij ons kan je het katholiek doopsel ontvangen. Je wordt gedoopt in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Je ontvangt ook een zalving met chrisma.

Ik wil ...

De eerste communie is het moment waarop een christen voor de eerste keer het sacrament van de eucharistie volledig meemaakt.

Ik wil ...

Met het vormsel wordt het doopsel bevestigd.

Kinderen worden in onze pastorale eenheid gevormd als een onderdeel van onze jongerenpastoraal ‘wHAjo’. Volwassenen (+14) ontvangen het vormsel in de kathedraal in Antwerpen.

Ik wil ...

PROJECT ES MOL

Ook kinderen die naar de Europese School in Mol gaan, kunnen bij ons aansluiten voor de eerste communie en het vormsel. Zowel de catechese als de viering worden verzorgd in verschillende talen.

EN
Children who go to the European School in Mol can also join us for First Communion and Confirmation. Both the catechesis and the celebration are conducted in different languages.

FR
Les enfants qui fréquentent l’Ecole Européenne de Mol peuvent également nous rejoindre pour la Première Communion et la Confirmation. La catéchèse et la célébration se déroulent dans des langues différentes.