Menu Sluiten

Manna

Manna

Elke maand een vers Woord

Nieuwe geloofsgroepen die maandelijks samenkomen rond een bijbelvers.

Meer info: Griet Van Coillie
griet.van.coillie@zoho.com
0479 74 22 84

Ooit zei een arts-specialist mij tijdens een consultatie: “Jij werkt als pastor… ik zeg altijd: Vrijheid eindigt waar religie begint!”
De raadpleging duurde te kort om elkaars overtuiging en beleving nader te verkennen, al was dat vast heel boeiend geweest.

(GVC)

Vrijheid, vrede en vreugde… het Evangelie zegt ons dat deze de vruchten zijn van een leven in verbondenheid met Jezus Christus.

Voel jij er voor om samen met anderen de manier van in het leven staan als christen nader te verkennen, sluit dan aan bij één van de kleine groepen die vanaf oktober 2021 maandelijks bijeen zullen komen.

Iedere maand wordt een stukje uit het Evangelie als uitdaging aangeboden. In onderling gesprek met elkaar willen we ontdekken of die tekst betekenis heeft voor ons leven van elke dag.

Mocht je op zoek zijn naar een cursus Bijbelkennis, dan kan je beter verder zoeken. Hier gaat het er om ons samen te verdiepen hoe we vandaag in onze wereld als christen kunnen leven.

Mocht je een drempel ervaren omdat je je zoeken of diepere beleving moeilijk onder woorden kan brengen, laat dit je dan niet tegenhouden. Juist zo’n kleine groep wil een plek zijn waar je je veilig en gesteund mag weten. We zullen elkaar aanvullen en van elkaar leren.

Gelovig worden,
ontdekken hoe je als
christen in het leven staat,
doe je best
samen met anderen.

Iedere maand wordt aan de verschillende kleine groepen een korte Bijbeltekst aangeboden, met daarop een reflectie. Deze legt een link met ons leven van elke dag. Elke groep in onze pastorale eenheid kan daar – kort of uitgebreid – zelf mee aan de slag.

Als je dorst hebt en het water
in de rivier is troebel geworden,
ga dan terug naar de bron.

Zo wordt geloven veel meer iets van het hart, ook iets wat ons verbindt met anderen. Zoekend naar inspiratie die ons dagelijks kan voeden, laten we ons raken door een Bijbels woord, door het getuigenis van onze groepsgenoten en door God die daardoorheen tot ons kan spreken.

Dit is alvast één van de mogelijkheden om gaandeweg – en verbonden met andere groepen – meer gemeenschap te vormen, meer ‘mensen van de Weg’ te worden, zoals de eerste christenen werden genoemd.

Er is een nieuw te starten Nederlandstalige groep onder leiding van Griet, naargelang de keuze van de groep maandelijks op een avond van 19.30u tot 21.30u. Mochten er zich een aantal anderstaligen aanmelden, dan kan er eveneens een internationale groep starten.
Naargelang de aanmeldingen kan er ook een wat jongere groep met mensen onder de 45 jaar van start gaan. Voel je hier iets voor, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ken je jonge mensen die dergelijke inspiratie zoeken, wil je hen dan aanspreken en doorverwijzen?

Voor meer info kan je contact opnemen met Griet.
griet.van.coillie@zoho.com  of 0479/742284

(Deze uitnodiging is onder voorbehoud van verdere maatregelen rond het coronavirus.)

Kriebelt het intussen om mee te doen? Schrijf je dan hier in.

I am interested in ... / Je suis intéressé(e) par