Menu Sluiten

wHAjo!

Vormsel of jongerenpastoraal?
wHAjo krijgt een make-over!

We zijn momenteel met een heel team bezig om onze jongerenwerking wHAjo in een nieuw jasje te steken.
Dit houdt in dat ook de vroegere vormselwerking hierin wordt opgenomen.

We behouden de naam (werking Heilige Apostelen jongeren, ofwel wHAjo), maar dat is dan ook bijna het enige. WHAjo zal de plek worden waar jongeren vanaf het 6e leerjaar deel kunnen worden van een groep die jaar na jaar samen op weg gaat. Je kan je groep kiezen op basis van de activiteitenprogramma’s die tijdens de infobeurs in september worden voorgesteld. Ben je actief of eerder rustig, wil je graag mensen helpen, ontdek je graag nieuwe ideeën of is zingen meer jouw ding? We hebben het allemaal!

Tijdens onze activiteiten zullen we op een eigentijdse manier ontdekken en beleven hoe je christen-zijn kan vormgeven in je eigen leven. WHAjo is een veilige plaats waar niet alleen plezier gemaakt wordt, maar ook plaats is voor geloof, bezinning en diepgaande gesprekken.
En als je merkt dat dit echt wel je ding is, kan je aan het begin van je tweede wHAjo-jaar kiezen voor het vormsel. Of je doet gewoon verder mee en maakt die keuze op een later moment. Ieder op z’n eigen tempo.

Lees HIER (tik of klik) onze communicatie over de vernieuwing van wHAjo en het vormsel.

WHAjo is de jongerenwerking van de katholieke pastorale eenheid De Heilige Apostelen in Balen en Mol. Jongeren kunnen vanaf het 6e leerjaar inschrijven, ongeacht hun achtergrond.

Tijdens onze activiteiten zullen we op een eigentijdse manier ontdekken en beleven hoe je op je eigen manier een christen kan zijn. WHAjo is een veilige plaats waar niet alleen plezier gemaakt wordt, maar ook plaats is voor geloof, bezinning en diepgaande gesprekken.

En als je merkt dat dit echt wel je ding is, kan je aan het begin van je tweede wHAjo-jaar kiezen voor het sacrament van het vormsel. Bij dit sacrament krijg je een zalving met heilige olie. Je bevestigt dan dat je een christen wil zijn en dat je dit geloof verder een plaats wil geven in je leven. Uiteraard wil wHAjo je daarbij helpen!

GROEPEN

De Camino is de weg naar Santiago De Compostella. Die plek is een bedevaartsoord waar mensen uit de hele wereld te voet of op andere manieren naartoe reizen. Tijdens deze reis komen ze tot rust en leren ze zichzelf beter kennen.

Maria en Jozef vonden er ooit geen plaats, de barmhartige Samaritaan bracht er iemand naartoe om te genezen. In de herberg kom je tussen pot en pint in contact met veel nieuwe mensen en door de gesprekken leer je meer over de wereld én jezelf.

Het was de Samaritaan die in de overvallen man zijn medemens herkende. “Doe net net zoals hij,” lezen we. Het is geen gemakkelijke opdracht, maar wel een heel zinvolle.

In het atelier schept de kunstenaar iets moois uit chaos. Creativiteit komt van pas wanneer je een idee naar buiten wil brengen. En wie weet wat je allemaal leert tijdens het proces?

Een loflied, een klaagzang of gewoon feestmuziek. Al duizenden jaren gebruiken we muziek om onze woorden en gedachten kracht bij te zetten.

INFO & INSCHRIJVEN

Ontdek wHAjo op onze infomomenten in Balen en Mol:

BALEN
dinsdag 26 september ’23
doorlopend tussen 19:30 uur en 21:00 uur
PC Sint-Andries (Gustaaf Woutersstraat 29)

MOL
donderdag 28 september ’23
doorlopend tussen 19:30 uur en 21:00 uur
Refter Sint-Lutgardis (Vennestraat)

Tijdens deze momenten zijn jongeren en hun ouders uitgenodigd om kennis te maken met de wHAjo-werking. Je bent doorlopend welkom tussen 19:30 uur en 21 uur. Je wordt verwelkomd met een fris glaasje, waarna je op je eigen tempo kan rondwandelen in de zaal. Aan verschillende standjes zal je uitleg kunnen krijgen over de verschillende groepen en de voorbereiding op het vormsel, de praktische kant van onze werking en nog veel meer. Je kan ook zelf al proeven van wat elke groep het komende jaar zal doen. Ben je overtuigd en heb je een keuze voor een groep kunnen maken? Dan kan je je nadien inschrijven.

Inschrijven is pas mogelijk vanaf 25 september ’23

Je schrijft je in voor één volledig werkjaar bij wHAjo. Een wHAjo-jaar begint in oktober (december voor nieuwe leden) en loopt tot eind september van het jaar nadien.

De kosten voor de inschrijving in 2023 bedragen €40.
Ook bij late inschrijvingen voor het lopend wHAjo-jaar blijft deze prijs.

Inschrijven is mogelijk vanaf het 6e leerjaar en tot 18 jaar.
Ben je ouder dan 18 en wil je meedoen als begeleider bij wHAjo?
Contacteer whajo@deheiligeapostelen.be.

En het vormsel dan?

Een inschrijving voor wHAjo is niet per se een inschrijving voor het vormsel. Aan het begin van je 2e wHAjo-jaar kan je ervoor kiezen om gevormd te worden, maar dat hoeft niet. Je kan ook jaren lid blijven zonder vormsel.

Voor het vormsel worden geen aparte inschrijvingskosten gerekend. Dit is een onderdeel van het wHAjo-programma.

Ingeschreven?

Schrijf dan deze momenten alvast in je agenda!

Vredeslicht van Bethlehem
Startmoment voor de nieuwe wHAjo-ers
zaterdag 23 december ’23
van 19 uur tot 20 uur
Sint-Pieter en Pauwelkerk Mol

Pelgrimage
Grote wandeling rond Postel
zaterdag 27 april ’24
Van 15 uur tot 19:45 uur
Abdij van Postel

Zomeractiviteit
Groot groepsspel
zondag 1 september ’24
van 14 uur tot 16 uur
Kapel van Scheps

Vormselviering
zaterdag 26 oktober ’24
Sint-Pieter en Pauwelkerk Mol

CONTACT

wHAjo contact

Coördinator

Sandra Cools
whajo@deheiligeapostelen.be
0479 64 31 81