Menu Sluiten

Zorginstellingen

Binnen onze pastorale eenheid in Mol en in Balen, proberen wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de kerkelijke noden van onze bewoners in de woonzorgcentra. Elke maand gaan enkele gebedsvoorgangers voor in een gebedsdienst. Bij de kerkelijke feestdagen zorgen onze priesters er voor dat er een eucharistieviering is. De mensen appreciëren dit heel erg.

Ook andere zorginstellingen kunnen rekenen op onze zorg, ons enthousiasme en de verzorging van sterke liturgische momenten.

De Witte Mol

De Witte Mol is een dienstencentrum van vzw Stijn dat zich richt tot verschillende doelgroepen:

  • dagopvang voor kinderen met een mentale beperking die (nog) niet naar het (bijzonder) onderwijs kunnen;
  • volwassenen met een diep mentale beperking of een niet aangeboren hersenletsel.

In totaal gaat het over bijna honderd zorggebruikers. Momenteel zijn er twee vestigingsplaatsen: in de Galbergen te Mol en in de Anjers aan de Veststraat te Balen. Een kleine werkgroep voorziet een aantal pastorale activiteiten binnen het dienstencentrum zoals een uitvaart of de jaarlijkse herdenkingsviering, een namiddag in het teken van de Advent…

Samen met peters en meters uit onze pastorale eenheid nemen heel wat zorggebruikers deel aan kerkelijke activiteiten buiten het dienstencentrum. Een vaste waarde is de eucharistieviering de vierde woensdag van elke maand om 19 uur in de  Sint-Pieter en Pauwelkerk in Mol. Daarnaast zijn er heel wat andere momenten waaraan deze groep graag deelneemt: de Passiespelen in Tegelen, de Virga Jesse-ommegang in Hasselt, Gheelamania in Geel, een Lourdesbedevaart…of we zoeken zelf een unieke locatie om een intense viering te hebben en een gezellig samenzijn nadien zoals Onze-Lieve-Vrouw van de rust in Heppeneert bij Maaseik of de kapel op de markt van Reusel.

Vrijwilligers die zich als peter of meter willen engageren en zo deze pastorale werking mee mogelijk maken zijn steeds welkom. Men kan hiervoor pastor Norbert Wauters contacteren.

 

2023

woensdag 22 maart
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

woensdag 26 april
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

woensdag 28 juni
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

zondag 2 juli
Samen met hun peters en meters wonen  zorggebruikers de processie ter  gelegenheid van de  Kroningsfeesten in Tongeren bij .

woensdag 27 september
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

woensdag 25 oktober
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk

woensdag 22 november
eucharistieviering in de Sint-Pieter en Pauwelkerk