Menu Sluiten

Vormselvieringen 2021

Mol, 10 februari 2021

Beste ouders,

Zoals jullie in de media vernomen hebben, heeft onze bisschoppenconferentie beslist om alle vormselvieringen naar het najaar te verplaatsen. Ondanks alle praktische beslommeringen die dit met zich meebrengt, is het vandaag waarschijnlijk de meest wijze keuze. De situatie momenteel doet echt niet uitschijnen dat een feestelijke viering buiten je eigen gezinskring over een tweetal maanden mogelijk is, laat staan dat we met een heuse groep in de kerk mogen samenkomen.

Vandaar dat we je nu reeds de nieuwe data willen bezorgen in de hoop dat we minstens op dezelfde manier als vorig najaar kunnen vieren. Elke vormeling kon toen enkele volwassenen meebrengen afhankelijk van de oppervlakte in de kerk en het aantal ingeschreven vormelingen. Alle vieringen zijn toen in een heel hartelijke en gedragen stemming verlopen. We hopen echt dat het na de zomer op deze manier ook weer mogelijk is.

Voorlopige planning

Al onze vormselvieringen zullen plaatshebben op zaterdagen 25 september en 2 oktober. We geven je hieronder onze voorlopige planning. Je mag er van uit gaan dat de zaterdag die je nu krijgt toebedeeld sowieso behouden blijft. Het tijdstip van jouw viering zou na de zomer nog kunnen wijzigen. Het zou kunnen dat er na de zomer nog bepaalde veiligheidsmaatregelen van kracht blijven als een maximum aantal aanwezigen in een gebouw voor de eredienst al dan niet afhankelijk van de oppervlakte. Op dat moment zullen we een aantal vieringen ontdubbelen zodat er op een fijne en ontspannen manier gevierd kan worden en waarbij elke vormeling dan toch enkele volwassenen kan meebrengen.

Zaterdag 25 september

  • 09.30 uur: Sint-Pieter en Pauwelkerk
    voor de vormelingen uit Ginderbuiten, Gompel, Rauw en Wezel
  • 13.00 uur: Sint-Andrieskerk
    voor de vormelingen uit Balen-centrum en Hulsen
  • 16.00 uur: Sint-Willibrordkerk (Olmen)
    voor de vormelingen uit Olmen en Rosselaar

Zaterdag 2 oktober

  • 09.30 uur: Sint-Pieter en Pauwelkerk
    voor de vormelingen uit Mol-centrum, Achterbos, Donk en Sluis
  • 13.00 uur: Sint-Odradakerk (Millegem)
    voor de vormelingen uit Ezaart en Millegem

 

Het spreekt voor zich dat we na onze digitale voorbereiding nog minstens één samenkomst zullen plannen in aanloop van de viering waarin de vormelingen elkaar kunnen leren kennen en waarin de viering en de liederen worden gerepeteerd. De vormselcatechese in onze pastorale eenheid wordt georganiseerd door verschillende clusters en waarbij enkele parochies ook nog extra activiteiten aanbieden. Vandaar zal er per cluster of catechesewerking met jullie gecommuniceerd worden over het verdere verloop van het catechesejaar en de praktische voorbereiding van de viering.

We wensen jullie nog veel moed om het nog wat langer uit te houden en kijken met jullie uit naar een voorjaar dat heling brengt én hopen dat de zomer en een intense vaccinatiestrategie ons een meer ontspannen najaar zullen bieden waarin we elkaar dan weer op een normale manier mogen ontmoeten.

Een hartelijke groet.

Norbert Wauters
pastoor

Lees ook: