Menu Sluiten

De pastorale eenheid
De Heilige Apostelen
in de gemeentes
Balen en Mol
zoekt

interim

CANTOR-ORGANIST (M/V)

onmiddellijke ingang

Omwille van een langdurig ziekteverlof zoeken de Pastorale eenheid De Heilige Apostelen in Balen en Mol een interim organist/cantor die voor enkele maanden de taak van de titularis (gedeeltelijk) wil overnemen.

Deze functie omvat:

  • Als organist in het weekeinde meewerken aan vier diensten: in de Sint-Andrieskerk van Balen (Pencelerorgel 1725) en de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol (vanaf april nieuw Felsbergorgel); afwisselend als begeleider van een koor of als cantor-organist ter ondersteuning van de samenzang.
  • Als cantor-organist gemiddeld de uitvaartliturgie begeleiden in de twaalf parochies van de pastorale eenheid.
  • Als cantor-organist/pianist de verschillende gebedsdiensten op weekdagen begeleiden: vespers in de sterke liturgische tijden van het jaar, maandelijkse aanbidding, doopvieringen op zondagnamiddag, heiligenvieringen die op weekdagen bijzondere aandacht krijgen, Taizévieringen, enz.
  • Koorrepetities leiden in enkele parochies van de pastorale eenheid.
  • Het aanleren van kindvriendelijke liederen aan de communicanten en vormelingen en het verzamelen van ouders, familieleden….om de uitvoering tijdens de vieringen te begeleiden.
  •  Vanaf begin april wordt in de Sint-Pieter en Pauwelkerk een nieuw orgel opgebouwd door de firma Felsberg uit Zwitserland. De feestelijke inspeling die voorzien is met Pinksteren voorbereiden.

Samengevat bevat deze functie op dit moment een gemiddelde van 10 prestaties per week.

U wordt in deze taak ondersteund door de pastoraal verantwoordelijken en het team van de pastorale eenheid en de verschillende kerkraden. We bieden een degelijke verloning.

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een man of vrouw die – bij voorkeur – in het bezit is van een masterdiploma in de muziek (hoofdvak orgel, piano; zang, koordirectie…). Enige ervaring in de kerkmuzikale praktijk en kennis van de liturgie strekt tot aanbeveling.

Ook na de interimperiode is er in de pastorale eenheid nog ruimte om ingeschakeld te blijven in de vaste beurtrol voor de verschillende kerkgemeenschappen.

Sollicitatiebrief en C.V.
worden zo spoedig mogelijk verwacht bij:

Vacature cantor-organist
p/a PE De Heilige Apostelen
Graaf de Broquevillestraat 2
2400 Mol

of

secretariaat@deheiligeapostelen.be

Meer informatie bij:

Norbert Wauters
Tel.: 014 31 27 29
E-mail: norbert.wauters@skynet.be

Lees ook: