Menu Sluiten

Dekenale conferentie: Kiemcellen van kerk zijn

Dinsdag 5 maart 2024
19:30 – 22:00
Sint-Franciscuskerk
Dokter Peetersstraat 88, Geel-Elsum

Wat we als parochie en pastorale eenheid kunnen betekenen

Wat zijn tegenwoordig manieren om als gelovigen en zinzoekers een gemeenschap te vormen? In onze samenleving zoeken velen naar dit soort gemeenschappen, maar kunnen die maar moeilijk vinden. Voor al die mensen kunnen we als geloofskernen en pastorale eenheid een kiemcel zijn. Daarvoor moeten we vooral zelf een biddende gemeenschap vormen. Door samen stil te staan en ruimte te bieden, kunnen we uitstralen wat geloof kan betekenen. Dat is broodnodig, binnen en buiten de parochie. Op deze avond gaan we aan de hand van basisprincipes uit de kloosterspiritualiteit samen op zoek.

Thomas Quartier, benedictijnermonnik, is hoogleraar Liturgische en Rituele Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2022 was hij in Nederland Theoloog des Vaderlands. Hij schreef diverse boeken en geeft lezingen in binnen- en buitenland.

Deze conferentie staat open voor een breed publiek. Schrijf je wel in via email: vicariaat.kempen@bisdomantwerpen.be of secretariaat@deheiligeapostelen.be of via het nummer 014 31 27 29.

Lees ook: