Menu Sluiten

Bedevaart naar Beauraing

THEMA: "Bidden met Maria in de tuin"

Op woensdag 3 juli 2024 trekt de Kempen voor de 92ste keer op bedevaart naar Beauraing met als thema: Bidden met Maria in de tuin. De voorbije winter werd de tuin van het heiligdom grondig onderhanden genomen en werd het beeld van Onze-Lieve-Vrouw aan de Meidoorn weggehaald voor restauratie. Op 1 mei 2024, met de opening van het bedevaartseizoen, werd er voor de eerste keer een processie gemaakt naar de nieuw aangelegde tuin en naar het gerestaureerde beeld. Op 3 juli sluiten de Kempense bedevaarders opnieuw aan bij deze traditie. In gebed kunnen zij aan Maria toevertrouwen wat er leeft in hun hart. Maria schenkt hen haar gouden hart: een open hart dat leven geeft en hen verwijst naar haar Zoon en de liefde van God.

Ging u nog nooit mee? Het is beslist een mooie en inspirerende bedevaartsdag!

Vernieuwing heiligdom:
Naast de heraanleg van de tuin heeft het heiligdom ook geïnvesteerd in een nieuwe cafetaria in het Maison d’ Accueil. Het Mariaal Museum, naast de winkel van Pro Maria werd tevens vernieuwd. Er werd een nieuwe informatiefilm ontwikkeld voor de bedevaarders die te zien zal zijn in een zaal van het museum. Daarnaast werd er ook een directeur voor het heiligdom aangesteld: Mr. Jean-Luc Collage.

Programma:
De bedevaart start met een eucharistieviering om 11.00 u. in de Rozenkranskerk van het heiligdom. Na het middagmaal staat er een verzoeningsviering en lof op het programma. We sluiten af met een gebedsmoment in de tuin van de verschijningen.

PRIJS
Volwassenen: €30
-18 jaar: €25
(Bedevaartboekje en verzekering inbegrepen)

ETEN
Warme maaltijd: €30
(Soep, hoofdschotel, dessert en drank inbegrepen)

Of zorg voor eigen picknick.

VERPLAATSING
Met de autocar
Vertrek: 8:00 uur aan de parking van de Carrefour (Kruisven, Mol)

INFO & INSCHRIJVEN
BALEN:
Lea Janssens
Schansstraat 23/1, 2490 Balen
0479 59 20 34
leajanssens@telenet.be 

MOL:
Rita Hooyberghs
Bruggeske 2/101, 2400 Mol
0476 78 25 47
hooyberghs.rita@skynet.be

Inschrijven en betalen kan tot 23 juni 2023.
Indien gewenst kan je het bedrag ook overmaken op rekening BE41 0010 8838 9510 met vermelding “Bedevaart Beauraing”.

Lees ook: