Menu Sluiten

Doopsel in de lagere school

Contactpersoon

Sandra Cools (Meer info…)

Heb je bij de inschrijving voor de eerste communie al aangegeven dat je kind nog gedoopt moet worden? Dan is het niet nodig om nog apart in te schrijven voor het doopsel.

Ouderavond

Voor de voorbereiding organiseren we een ouderavondvoor alle ouders van kinderen die in de weken nadien gedoopt zullen worden, dus ook ouders van pasgeboren kinderen. We staan dan stil bij de betekenis van het doopsel en wat dit met jou als ouder doet.

.

Catechesemoment

De zaterdag voor de doopviering komen we samen voor een catechesemoment met de ouders en kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie, maar ofwel nog gedoopt moeten worden, ofwel officieel zullen opgenomen worden in onze kerkgemeenschap. Tijdens deze voorbereiding leren we op een speelse manier iets over de symbolen van water, olie en vuur. Ook denken we na over wat het betekent om christen te zijn in een gemeenschap van gelovigen. Achteraf kan je genieten van een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

 

We organiseren in het voorjaar een aangepaste doopviering voor kinderen uit de lagere school. Meestal is het verlangen naar de viering van de eerste communie de aanleiding om deze stap te zetten.

Geen evenementen gevonden!