Menu Sluiten

Initiatief Vredeslicht verbindt alle plekken van hoop in onze pastorale eenheid

In deze bijzondere tijden hebben wij het verlangen om in naam van onze geloofsgemeenschap het Licht van Bethlehem te brengen naar alle instellingen, verenigingen en groepen die in onze gemeenten bijdragen aan meer menswaardigheid, meer vrede en het behoud van de natuur. Het initiatief van het Vredeslicht bestaat meer dan 30 jaar. Het wil mensen van goede wil met elkaar verbinden over verschillen in levensbeschouwing heen.

Het licht is begin december aangestoken in de geboortegrot te Bethlehem door een 9 jarig meisje Maria en overgevlogen naar Wenen, van waaruit het door scoutsgroepen, zonder onderweg te doven, verspreid is in meer dan 23 landen. Dit vlammetje, dat erg kwetsbaar is en attente zorg vraagt, wil een lichtspoor van hoop genereren in onze wereld.

Sinds het begin van 2021 brengen we dit Licht elke week naar een andere plek als teken van waardering voor de aanhoudende inzet van medewerkers daar. We geven het licht door via een olielampje , dat bevestigd is op een witte aardewerken duif, gemaakt door een kunstenares uit Mol. Op alle plekken, waar we tot hiertoe hartelijk werden ontvangen, beleefden we een warme ontmoeting van hart tot hart. Alvast hoopvol voor onze omgeving en voor onze wereld!

Lees ook: