Menu Sluiten

6 JULI BEDEVAART NAAR BEAURAING

THEMA: “EEN LICHT IN DE NACHT”

 

Na twee kleinere edities wegens corona, willen we op woensdag 6 juli 2022 opnieuw en hopelijk met een grote groep bedevaarders naar Beauraing gaan. Op een of andere manier blijven mensen aangesproken door Mariaoorden zoals bv. Scherpenheuvel, Lourdes of Beauraing. Elke bedevaarder heeft hiervoor vaak een bijzondere reden; om genezing af te smeken; uit dankbaarheid; uit traditie; al dan niet om geloofsredenen. Voor ieder van hen heeft Maria een persoonlijke boodschap. “Een licht in de nacht” is het thema van deze 90e Beauraingbedevaart. Maria brengt licht in ons leven, zeker op momenten dat het moeilijk gaat of wanneer we hoopvol uitzien naar de toekomst. Ze verwijst, ook in Beauraing, telkens naar haar Zoon het Licht voor de wereld. Na de donkere coronajaren kijken we hoopvol uit naar deze feesteditie van onze bedevaart.

Vanuit onze pastorale eenheid willen wij graag aansluiten bij deze bedevaart en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen.

Op het programma van deze bedevaart staat in de voormiddag een eucharistieviering, en in de namiddag een verzoeningsviering en eucharistisch lof.

Mgr. Luc Van Looy, ex-bisschop van Gent, en echte Kempenaar, zal de vieringen van deze dag voorgaan. Jongeren die deelnemen, kunnen zich engageren als misdienaar in de verschillende vieringen.

  • De prijs voor de bedevaart bedraagt 25 euro voor volwassenen en 18 euro voor jongeren (-18 jaar).
  • Indien gewenst kan je een warme maaltijd bestellen aan 25 euro, of je zorgt voor je eigen picknick.
  • De verplaatsing gebeurt per autocar.
  • Deze vertrekt om 7.45 u. aan parking Alma, Kruisven Mol.

Inlichtingen, inschrijven en betalen kan tot 26 juni 2022.

Indien gewenst kan je het bedrag ook overmaken op rekening BE41 0010 8838 9510 met vermelding “Bedevaart Beauraing”.

Lees ook: